
Tegoroczna wigilia odbyła się przy Grochowskiej 19 grudnia. Gotować zaczęliśmy już dzień wcześniej. W środę ugotowaliśmy barszcz, warzywa na sałatkę jarzynową, z kilkunastu kilogramów pieczarek i cebuli przygotowaliśmy farsz do pasztecików, upiekliśmy buraki. W czwartek od rana wszyscy uczniowie raźnie zaczęli szykować nasze wyjątkowe wigilijne menu, w którym nie zabrakło pierogów, kapusty z grzybami czy barszczu, ale także wielu smakowitych sałatek i kanapeczek bankietowych. Wczesnym popołudniem zakończyliśmy działania kulinarne, przygotowaliśmy na spotkania aulę, sale lekcyjne, kiermasz charytatywny oraz stoły na wigilijne potrawy. Kiermasz w tym roku był wyjątkowo okazały, można było kupić wykonane przez uczniów przetwory domowe, ozdoby z masy solnej czy ceramiki, przepiękne świąteczne dekoracje i samodzielnie przygotowane smakołyki. Po 18 wszyscy spotkaliśmy się w szkolnej auli, Pani Joanna złożyła świąteczne życzenia, a po wspólnym kolędowaniu i spotkaniach opłatkowych z wychowawcami rozpoczęło się ucztowanie. W trakcie całej imprezy odbyła się kwesta na rzecz Domowego Hospicjum Promyczek oraz Fundacji. Cały dochód z kiermaszu także był przeznaczony na pomoc potrzebującym. Odwiedziła nas bardzo liczna grupa absolwentów. Cały wieczór był przepełniony radością i świąteczną atmosferą.
PR